marți, 28 august 2012

Rocky

Povestea unui pugilist candva foarte promitator, dar care se accidenteaza si este nevoit sa stea departe de ring. Astfel, el este nevoit sa-si castige existenta intrand in anturajul interlopilor. El se lupta la colt de strada cu tot felul de personaje iar oamenii pariaza pe meciurile lui. Simtind ca viata lui se duce de rapa si ca este pe cale sa devina un ratat, Rocky Balboa stie ca trebuie sa schimbe ceva. El primeste o sansa unica, atunci cand Apollo Creed, un pugilist de talia lui Muhammad Ali, are nevoie de un adversar mediocru pentru a face spectacol de 4 iulie.
Aceasta sansa nu este trecuta cu vederea de antrenorul lui Rocky, care isi trece elevul printr-o pregatire spartanica ( Antrenamentul lui Rocky) .
Dupa toata aceasta munca titanica, a venit si ziua meciului. Rocky fiind un credincios convins, trece pe la biserica de unde primeste binecuvantarea de la parinte. Inainte de meci, Rocky se roaga la Dumnezeu pentru a-l ajuta in cea mai mare incercare din viata lui. Prin acest meci, Rocky, pugilistul amator, acel pugilist cu o viata mizerabila, putea sa ajunga CAMPION MONDIAL! La capatul unui meci in care Rocky si Apollo isi impart lovituri care mai de care mai puternice si mai devastatoare, Apollo Creed castiga meciu la puncte (8-7) . Poate Rocky nu a castigat titlul DE ACEASTA DATA, dar a castigat respectul oamenilor de pe intreg Pamantul. Balboa a facut un meci atat de MARE si s-a tinut atat de strans de Apollo, incat marile ziare ale lumii se intrebau daca nu cumva Apollo a avut noroc, sau daca nu cumva a fost blat. Rocky a ramas in inimile tuturor si nu terminase de aratat nici jumatate din potentialul lui.

Pentru a intelege mai bine ceea ce am spus mai sus, si mai important, pentru A SIMTII "fenomenul Balboa" trebuie sa va uitati la acest film ( "Rocky I" - 1976), pentru ca acest film nu poate fii inteles, el trebuie SIMTIT. Cu siguranta, tot ne regasim in pugilistul Rocky, sau in omul Rocky.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu