luni, 27 august 2012

Exemplu!


Stim cu toti ca in sport avem parte de rasturnari de situatie uneori inimaginabile. La fel ca in viata, oamenii isi depasesc limitele si reusesc sa castige atunci cand nimeni nu le mai acorda credit. Avem cateva exemple recente de astfel de situatii si de astfel de oameni chiar in campionatul nostru de fotbal. Meciurile Rapid - CFR, Dinamo - Petrolul si Vaslui - Steaua, ne-au oferit exemple de caractere diferite. La Rapid, Dinamo si Vaslui am observat grupuri(incepand de la conducere pana la ultimul om) alcatuite din oameni cu coloana vertebrala, care stiu de ce sunt in stare, stiu cat muncesc si nu stiu cand sa renunte. Adevarate caractere demne de urmat in sportul din zilele noastre. Oameni care au refuzat sa lase meciurile pierdute si au luptat pana in ultima clipa reusind sa intoarca situatiile impotriva lor. Rapid, era condusa cu 2-0 la pauza si un om in minus. Dar acei jucatori, care nu aratasera nimic in prima repriza, au realizat ca mai au o repriza de luptat si trebuie sa faca tot ce le sta in putinta, sau chiar mai mult, pentru a intoarce meciul care parea pierdut inca din primele minute. Astfel, cu o noua fata, Rapidul, a intors meciul in a2-a repriza rasturnand toate calculele si a castigat cu 3-2.

          Dinamo a avut un meci usor diferit. Au deschis rapid scorul si au fost egalati in minutul 27. In a 2-a repriza totul s-a destramat. Petrolul era echipa mai buna, echipa mai proaspata, echipa care isi dorea mai mult victoria. Astfel, ploiestenii au dominat a 2-a repriza fara nici un fel de problema. Dinamo nu mai conta in acele momente. Dar cum petrolistii nu au reusit sa concretizeze sansele avute, jucatorii de la Dinamo au stiut ca trebuie sa dea totul si sa astepte un moment prielnic pentru a castiga meciul. In min. 92, la o neatentie a jucatorilor de la Petrolul, Dinamo si-a aratat pragmatismul si a inscris un gol de 3 puncte. Desi adversarii le erau net superiori, dinamovistii au ramas increzatori in sansele lor.

          Ultimul meci, Vaslui - Steaua a semanat cu Rapid - CFR. In prima repriza Steaua a ratat 3 mari ocazii, iar Vasluiul nu a ajuns in careul lui Stanca. Inceputul celei de-a 2-a reprize a fost identic cu prima repriza. Stelistii atacau in valuri. Pana la urma, vasluienii au cedat si Steaua a reusit sa marcheze si a mai ratat inca 2 mari ocazii(inclusiv o bara) . Meciul era la discretia stelistilor, totul mergea in favoarea lor pana cand antrenorul Vasluiul a avut curaj si s-a decis sa riste facand schimbari care nu ii garantau succesul.Vasluiul  s-a trezit in urma acestor schimbari si a inceput sa-si faca si ea simtita prezenta. Presiunea pusa de vasluieni a contat, mai multe mingii in careu mai multe suturi la poarta. Pana la urma portarul Stelei a cedat in 3 randuri si astfel le-a oferit victoria pe masa unor jucatori foarte pragmatici. Meritul Vasluiului a fost ca nu au cedat in ciuda jocului foarte bun practicat de rosi - albastri si au profitat de nesiguranta lui Stanca.

          De la astfel de sportivi, de oameni, putem invata foarte multe lucruri. Niciodata nu trebuie sa ne speriem de adversar, indiferent cat de bine pregatit este. Trebuie sa credem in noi pe tot parcursul competitiei / meciului. Si trebuie sa jucam pana in ultima clipa. Nu trebuie sa fim paralizati de frica. Trebuie sa avem incredere in noi si in deciziile noastre. Trebuie sa avem curajul sa RISCAM. Respectand aceste lucruri si adaugand o munca titanica vom putea rasturna toate calculele si le putem arata contestatarilor CINE SUNTEM si cat de GROZAVI suntem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu